Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Ingrediensfokus: Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er din huds anti-age SUPERHELT! Det findes naturligt i hudens lag, men mængden aftager desværre med alderen.

Fordelene du bør kende om det fugtgivende molekyle

Hyaluronsyre er din huds anti-age superhelt!

  • Kan holde 1000 gange sin egen vægt i vand
  • Fugter huden indefra og ud
  • Reducerer rynker, øger elasticiteten og genopfylder huden
  • Hjælper sårheling, reducerer ardannelse
  • Smører leddene, øjnene og hjerteklapperne

Hyaluronsyre, der er priset af hudlæger og kosmetikere, er sprunget højt op på skønhedsagendaen i de seneste år, og er hurtigt blevet en fast del af den daglige hudpleje. Fra hyaluronsyresera, fugtighedscremer, masker og øjencremer til injicerbare stoffer og fyldstoffer – ingrediensen er elsket for sine kraftfulde fugtgivende og styrkende egenskaber og dens fugtgivende anti-aging fordele for huden.

At inkorporere hyaluronsyre i en rutine er et vigtigt skridt til at bevare en sund, dugfrisk og glødende hud, og er ofte et svar på spørgsmålet om, hvordan man bekæmper tør, dehydreret hud. Ikke kun det, men det såkaldte mirakelmolekyle har imponerende, videnskabeligt understøttede anti-ældningsegenskaber.

Nu skuer hudplejebranchen videre ud over hudplejeløsninger, og hyaluronsyretilskud viser et spændende potentiale til at 'supercharge' ingrediensens anti-aging fordele for huden.

Her deler vi alt, hvad du behøver at vide om hyaluronsyre, med tips, tricks og råd fra vores Advanced Nutrition Program™-eksperter.

Et nærmere kig

Hyaluronsyre, også kendt som hyaluron eller HA, er et stof, der findes naturligt i huden. Det vedligeholder kollagen og elastin (grundlaget for en ungdommeligt udseende hud) ved at hjælpe dem med at bevare fugten. Hvert molekyle har kapaciteten til at holde forbløffende 1000 gange sin egen vægt i vand, hvilket gør det til en kraftfuld fugtgiver: fylder huden indefra for at reducere forekomsten af ​​rynker.

Over 70% af vores krop består af vand, så det er nøglen til smuk hud og generel velvære at holde fugtniveauet afbalanceret.

Fyldig, ungdommelig hud

Hyaluronsyre er et afgørende stof for adskillige funktioner i kroppen og er naturligt til stede i områder, herunder led, sener og øjne. Størstedelen af ​​stoffet – omkring 50% – findes i huden. Her fungerer det i mellemrummet mellem hudcellerne: udfylder huller mellem hudens kollagen og elastin 'stillads' og arbejder som mørtel mellem mursten.

Det har også antioxidante og anti-inflammatoriske egenskaber, så ud over at det hjælper med at skrue tiden tilbage med fugt, kan det hjælpe med at beskytte huden mod ældningspåvirkningerne fra skadende frie radikaler og berolige stresset hud.

Genopfyld

Hyaluronsyre har en høj omsætningshastighed: den holder 2-3 dage i huden, og vi nedbryder omkring en tredjedel af vores hyaluronsyre hver dag. Selvom vores kroppe genopbygger det naturligt, falder mængden, som vi bliver ældre. Niveauer begynder typisk at falde efter 40 års alderen, og nogle mennesker over 60 har måske slet ingen hyaluronsyre tilbage i huden. Eksterne faktorer kan også nedsætte niveauerne: forurening, rygning og alkohol kan alle føre til et fald i hyaluronsyre.

For at modvirke disse ældningspåvirkninger er det afgørende at understøtte hudens hyaluronsyreniveauer med påføring i hudpleje-form eller kosttilskud for at bevare en ungdommelig, fyldig og glødende hud.

Størrelsen betyder noget

Lotions, eliksirer, sera og andre hudplejeprodukter er alle kraftfulde midler til at hjælpe med at opretholde hyaluronsyreniveauet - men der er mere ved molekylet du bør kende til end blot at krydse det af på ingredienslisten.

Mens mange brands råber om produkter, der indeholder hyaluronsyre, afhænger hemmeligheden bag håndgribelige resultater af størrelsen af ​​hyaluronsyremolekylet. I mange produkter er HA-molekylerne simpelthen for store til at trænge ind i de dybere lag af huden, og giver derfor kun fordele ved overfladeniveau. Hyaluronsyre er naturligt et stort molekyle, så det kræver noget sofistikeret videnskab at sikre, at molekylerne er små nok til at komme igennem de øverste, overfladiske lag af huden for at have en reel indflydelse på fugtniveauet.

Se efter produkter, der indeholder hyaluronsyre med en "lav molekylvægt" - nogle gange vises dette på ingredienslister som natriumhyaluronat. Disse mindre molekyler har vist sig at nå de nederste lag af huden og levere fugtgivende, anti-ældningdsegenskaber, hvor de kan gøre en reel effekt. En undersøgelse* viste, at nanomolekyler af HA reducerede rynkedybden med 40%, øgede hudens hydrering med 96% og øgede fasthed og elasticitet med 55% på otte uger. Potent ting.

Der er masser af hydplejeprodukter derude, der indeholder hyaluronsyre, som virkelig kan gøre en indflydelse, men sørg for at gøre din egen research, før du investerer i en "mirakelcreme", der ikke vil leve op til dets løfter.

Fra inderst til yderst

Wellness starter indefra, og dem, der jager dugfrisk, ungdommelig hud bør se ud over skønhedshylden for at 'supercharge' resultaterne.

Der er nye beviser fra adskillige videnskabelige undersøgelser, der vidner om anti-aging potentialet ved indtagelse af kosttilskud. I en japansk undersøgelse fik 60 forsøgspersoner 120 mg hyaluronsyre som kosttilskud i tre måneder. Efter forsøget viste alle deltagere signifikant forbedring af rynkedybden, hudens glød og smidighed sammenlignet med placebogruppen.**

Forskning har også vist, at indtagelse af hyaluronsyre ikke kun forbedrer tør hud dramatisk, men også hjælper kroppen med at genopbygge sine egne hyaluronsyreforsyninger.*** Rigtig god appetit!

Ud over disse kontrollerede undersøgelser er det at spise en kost med naturligt høje niveauer af hyaluronsyre blevet forbundet med lang levetid og hudsundhed i visse populationer. I Japan er en lille bygd nær Tokyo kaldet Yuzurihara blevet kendt anekdotisk som 'Landsbyen med det lange liv' takket være dens ældre befolknings imponerende levetid og sundhed.

Mere end 10% af indbyggerne i Yuzurihara er over 85 år: hvilket sammenlignet er 10 gange så mange, som når samme alder i USA. De fleste er raske og sunde med smidig, ungdommelig hud og tykt glansfuldt hår.

Da de undersøgte årsagen til denne unikke ungdommelighed, opdagede forskerne, at den typiske landsbydiæt var domineret af unikke lokale varianter af rodfrugter, som alle viste sig at være ekstremt rige på hyaluronsyre. Kan dette være hemmeligheden bag lokalbefolkningens elegante ældning?

Ingrediens intelligens

Med overbevisende beviser på dens potente anti-aging fordele for huden, var hyaluronsyre et naturligt fokus for Advanced Nutrition Programme™-eksperterne, da det kom til at udvikle et kosttilskud til hudens sundhed og fugtniveau.

"Vi er altid begejstrede for nye ingredienskombinationer i hudplejende kosttilskud, og det væld af forskning, der ligger bag hyaluronsyre, betyder, at det er af særlig interesse for os," siger Lorraine Perretta, leder af ernæring for Advanced Nutrition Programme™. ”

Kosttilskud med hyaluronsyre gavner huden over hele kroppen, ikke kun der, hvor cremerne påføres, og det giver også ekstra smøring til øjne, led og sener samt huden. For at få de bedste anti-aging resultater bør du kombinere kosttilskud og hudpleje med hyaluronsyre."

Skin Moisture Lock™ indeholder en synergi af hyaluronsyre med ceramider – en anden kraftfuld fugtforstærkende ingrediens (læs mere om det her). Få mere at vide om Skin Moisture Lock™. 

Kilder

* Jegasothy, S Manjula et al. “Efficacy of a New Topical Nano-hyaluronic Acid in Humans.” The Journal of clinical and aesthetic dermatology vol. 7,3 (2014): 27-9.

** Oral hyaluronan relieves wrinkles: a double-blinded, placebo-controlled study over a 12-week period

Mariko Oe,1 Seigo Sakai,1 Hideto Yoshida,1 Nao Okado,1 Haruna Kaneda,1 Yasunobu Masuda,1 andOsamu Urushibata2

*** Ingested hyaluronan moisturizes dry skin.

Kawada C, Yoshida T, Yoshida H, Matsuoka R1, Sakamoto W, Odanaka W, Sato T, Yamasaki T, Kanemitsu T, Masuda Y, Urushibata O.

Relaterede artikler