Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Ingrediensfokus: Hvad er ceramider?

Ceramider findes naturligt i huden og understøtter hudens barriere for at gøre huden 'vandtæt'.

Ceramider: Fem facts du bør vide

  • Ceramider er en familie af lipider (aka fedtstoffer), der naturligt forekommer i huden
  • Molekylerne udgør en del af hudens beskyttende barriere
  • Omkring 50% af hudens barriere består af ceramider
  • Arbejder for at holde hudceller sammen, hvilket understøtter hudens sundhed
  • Beskytter og fugter huden – holder det gode inde og det dårlige ude

Fordelene ved ceramider til huden har ført til, at ingrediensen er blevet udråbt som en mirakelmager, men virker ceramider virkelig, og hvad er sandheden bag hypen?

Ceramider er et essentielt molekyle i huden og spiller en afgørende rolle for at opretholde fugtniveauet i kroppen. Fordelene ved ceramider gør dem til en populær hudplejeingrediens, især i anti-aging produkter og til tør, dehydreret hud, da de kan hjælpe med at beskytte mod miljøskader (som forurening, UV-stråler og stress).

Kendt primært som en hudplejeingrediens, spiller ceramider en lige så vigtig rolle inden for og findes naturligt i en række fødevarer, herunder hvedekim, søde kartofler, brune ris, æg og mejeriprodukter. Disse ingredienser, plus kosttilskud eller kapsler, der indeholder ceramider, kan hjælpe med at understøtte hudens fugtbarriere indefra.

Beviserne bag de to nøglekomponenter – ceramider og hyaluronsyre i Skin Moisture Lock™ er overbevisende.

Vores Advanced Nutrition Program™-eksperter udviklede det patentanmeldte kosttilskud Skin Moisture Lock™ for at drage fordel af disse egenskaber, og her deler vi alt, hvad du behøver at vide om, hvad ceramider gør. Hvordan fungerer de, og den bedste måde, du kan udnytte deres fugtforøgende potentiale på.

Hvad er ceramider?

Hvad er ceramider?

Ceramider er en type lipid eller fedtstof, der er en vigtig bestanddel af det øverste hudlag. I lighed med den anden fugthelt, hyaluronsyre, er ceramider til stede i mellemrummene mellem hudceller og arbejder sammen med kollagen og elastin som en del af 'limen', der holder dem sammen.

En af deres vigtigste fordele, og årsagen til deres anti-aging effekt, stammer fra den vandtætte, beskyttende barriere, de udgør på overfladen af ​​huden. Dette holder i det væsentlige alle de gode ting inde og alle de dårlige ting ude: opretholdelse af fugtniveauet i huden, mens den også blokerer for bakterier og forurenende stoffer - meget praktisk for dem af os, der bor i byområder. Hvis hudens barriere bliver kompromitteret, kan det føre til irritation og tørhed - undersøgelser har forbundet meget svækkede hudbarrierer med disse tilstande, herunder atopisk dermatitis* og acne**.

Ceramider og hyaluronsyre er mirakuløse fugtgivende samarbejdesparter, der arbejder i harmoni for at fugte og beskytte huden. Hyaluronsyre tiltrækker vand og binder det i huden for en plumpende (volumen-øgende) effekt (læs mere om hyaluronsyre her), mens ceramider hjælper med at bevare lipid- og fugtniveauet. Kombiner de to, og du får et formidabelt anti-age partnerskab.

Mindre, mindre, væk

Ligesom de fleste andre gavnlige komponenter i huden, herunder kollagen og elastik, falder ceramidniveauerne, efterhånden som vi bliver ældre. Uden tilstrækkelige niveauer af ceramider bliver hudens beskyttende barriere kompromitteret, hvilket efterlader den mere modtagelig for skader. Dertil kommer at lave ceramidniveauer gør tegn på ældning mere fremtrædende: når huden er dehydreret, kan rynker se meget dybere ud.

Eksterne faktorer såsom UV-eksponering, forurening, dårlig kost, aircondition, centralvarme og vejret kan også ødelægge vores naturlige ceramide-forsyning, så det er vigtigt at genopbygge dem - især i koldere vintermåneder, hvor mange oplever, at huden har en tendens til at føles mere dehydreret.
 

Spørger eksperterne

Ceramider er almindeligt forekommende i hudpleje - og er enormt populære i fugtighedscreme, lotion og sera, der bekæmper tør og moden hud. Mindre kendte, men lige så kraftfulde er de evidensbaserede resultater, der kan opnås ved at tage ceramider i kosttilskudsform***.

I Advanced Nutrition Programme™ patentanmeldte, anti-aging kosttilskud Skin Moisture Lock™, hentes der inspiration fra de forskningsdokumenterede fordele ved at supplere ceramider med hyaluronsyre molekylet for yderligere støtte til et forbedret fugtniveau. "

Det tager fire år for os at bringe et nyt produkt på markedet, og udgangspunktet er at se på forskningen bag ingredienserne."

Lorraine Perretta, Head of Nutrition.

"Beviserne bag de to nøglekomponenter - ceramider og hyaluronsyre i Skin Moisture Lock™ er overbevisende."

Klinisk forskning i hyaluronsyre-elementet viser, at det er hurtigtvirkende med en stigning af hyaluronsyre i blodniveauet efter blot syv dages brug.

En undersøgelse af ceramid-komponenten i hudens fugtniveau viste, at ansigts fugtniveau var væsentligt forbedret efter fire uger. Kragetæer var reduceret efter otte uger, og kollagen steg med svimlende 48%. Hudens ruhed og udstråling var også signifikant forbedret sammenlignet med en placebogruppe. Se yderligere resultater fra vores supplerende casestudier her.

"Selvom effekten af ​​hver enkelt ingrediens er bemærkelsesværdig, var de resultater, vi opnåede, da vi kombinerede dem, virkelig en 'game-changer'", tilføjer Perretta. "Hver ny lancering fra Advanced Nutrition Programme™ skal testes grundigt, før vi frigiver den til markedet. Da vi testede Skin Moisture Lock™ i vores specialbyggede Skin Health Research Center, så vi, at denne unikke kombination af ceramider og hyaluronsyre opnåede forbløffende resultater.

Kilder

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6197824/ - ceramides (topical) improve skin hydration

* Kim, Byung Eui, and Donald Y M Leung. “Significance of Skin Barrier Dysfunction in Atopic Dermatitis.” Allergy, asthma & immunology research vol. 10,3 (2018): 207-215. doi:10.4168/aair.2018.10.3.207

** Thiboutot, Diane, and James Q Del Rosso. “Acne Vulgaris and the Epidermal Barrier: Is Acne Vulgaris Associated with Inherent Epidermal Abnormalities that Cause Impairment of Barrier Functions? Do Any Topical Acne Therapies Alter the Structural and/or Functional Integrity of the Epidermal Barrier?.” The Journal of clinical and aesthetic dermatology vol. 6,2 (2013): 18-24.

*** Heggar Venkataramana, S., Puttaswamy, N. & Kodimule, S. Potential benefits of oral administration of AMORPHOPHALLUS KONJAC glycosylceramides on skin health – a randomized clinical study. BMC Complement Med Ther 20, 26 (2020). https://doi.org/10.1186/s12906-019-2721-3

Relaterede artikler