Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Tips til at håndtering af problemhud

Det kan være tricky at håndtere problemhud. Implementer disse nemme trin i din daglige rutine.

Huden er vores største organ¹. Så det er ikke overraskende, at vores hud nogle gange kan forårsage stress. Det kan være vanskeligt at vide, hvordan man håndterer problemhud, og med al information online kan det være overvældende og det efterlader dig måske med flere spørgsmål end reele svar. Måske er du endt med at prøve nogle tvivlsomme hjemmelavede løsninger, der ikke gik alt for godt. De gør desværre ofte mere skade end gavn.

Heldigvis behøver du ikke at tackle problemhud alene. Vores forskere giver dig her seks trin til behandling af problemhud, med solid baggrund i videnskabelig forskning og de er ovenikøbet nemme at implementere i din daglige rutine.

1. Følg en regnbuefarvet kost

Vi bliver alle bedt om at indtage en sund og afbalanceret kost for vores generelle velvære, men hvad med vores hud? Dette burde være øverst på din liste. Forskning tyder på, at det at følge en sund og afbalanceret kost er meget tæt forbundet med hudens sundhed. Derudover kan en diæt med lavt glykæmi reducere mængden af ​​acne2. Dette er en diæt, der langsomt fordøjes og absorberes, hvilket forårsager en mindre stigning i blodsukkerniveauet3. Lavglykæmiske fødevarer omfatter ærter, spinat, grønkål, blåbær, æbler, blommer, kikærter, kidneybønner, asparges og broccoli. Indtagelse af en række forskellige frugter og grøntsager med forskellige farver, også kendt som regnbuediæten, vil fodre din hud med de rigtige vitaminer og mineraler og hjælpe dem med at arbejde i synergi sammen.

2. Spis fødevarer, der indeholder A-vitamin

A-vitamin er et vigtigt næringsstof, der spiller en rolle i cellevækst. Det har også en række fordele for huden. Beviser tyder på, at det kan hjælpe til at behandle acne.

Undersøgelser viser, at der er en stærk sammenhæng mellem et fald i A-vitamin-niveauer og en stigning i sværhedsgraden af ​​acnetilstande. Patienter med svær acne havde signifikant lavere koncentrationer af A-vitamin end dem med lettere acnetilstand4.

Fødevarer, der er rige på A-vitamin omfatter5:

  • Fed fisk såsom laks
  • Okselever
  • Sød kartoffel
  • Gulerod
  • Butternut squash
  • Broccoli
  • Spinat

3. Professionelle behandlinger

Efter at have set nærmere på din kost, er det en god idé at besøge en kosmetolog for en konsultation. En kosmetolog vil vurdere din hud, stille dig spørgsmål og anbefale de passende hudplejeprodukter til din hudtype.

Der er behandlinger tilgængelige, der kan hjælpe med at bekæmpe acne. Vores forskere anbefaler peeling og lette gentagne peelinger i stedet for dyb tung peeling. Udover professionel peeling er LED-lysterapibehandling også en fremragende tillægsbehandling til bekæmpelse af acne.

4. Undgå alkohol

Indtagelse af for meget alkohol kan forværre din acne. Da alkohol kan gøre os dehydrerede, kan det få talgkirtlerne i huden til at producere overskydende olie. At have fedtet hud kan bidrage til flere udbrud eller forværre nuværende acne. Hvis du alligevel tager en drink eller to, anbefaler vores forskere altid at tage et glas vand imellem for at holde din krop og din hud fugtet6.

5. Fjern makeup før du træner

Før du går i gang med at træne, er det en god idé at fjerne enhver makeup. Det er også bedst at gå i bad umiddelbart efter du har trænet, da dette kan skylle bakterierne af, der ellers kan forårsage akne. Når du vasker dit ansigt eller andre områder af huden, der har acne, bør du bruge et renseprodukt, der er oliefrit, så det ikke tilstopper dine porer7.

6. Vask sengetøj ofte

Regelmæssig vask af sengetøj, pudebetræk og håndklæder kan hjælpe med at forebygge eller reducere acne. Især hvis du er tilbøjelig til at få acne. Rygakne kan opstå, når de døde hudceller og fedtstof fra talgkirtlerne blokerer porerne, hvilket kan resultere i betændelse8.

Med disse anbefalinger i tankerne er det aldrig for sent at håndtere problemhud og sikre, at du er på rette vej med din ernæring og dine behandlinger. Husk, det er en rejse, og vedholdenhed er nøglen til at opnå resultater.

1. What are the largest organs in the body? Healthline.
2. Can get the right diet get rid of acne. American Academy of Dermatology Association. 3. A beginner’s guide to the low glycaemic diet. Health Line
4. Does the plasma levels of vitamin A and E affect acne levels. National Library of Medicine. May 2006.
5. Vitamin A for acne: Does it work?. Medical News. May 2020.
6. Can alcohol cause acne or make it worse? Medial News. June 2020.
7. Is your workout causing you acne? American Academy of Dermatology Association.
8. How to get rid of acne on the back. Medical News. December 2021.

Relaterede artikler