Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Sommerhud - forberedelsesregler og hvorfor de er vigtige

Forberedelsesreglerne for sommerhud og hvorfor de er så vigtige

Forberedelsesreglerne for sommerhud og hvorfor de er så vigtige

’Sommerhud’ minder os nok om en glødende og strålende teint. Men virkeligheden er, at de varmere måneder ofte kan skabe kaos for din hud og forårsage tørhed og rødme. Sæsonbestemte ændringer kan ikke blot forstyrre din hudbarriere, men øget blåt lys, UV-eksponering og oxidativt stress forårsaget af solen kan føre til længerevarende sundhedsproblemer for din hud. Så hvordan kan du øge beskyttelsen af din hud denne sommer? Nedenfor skitserer vores forskere de bedste løsninger til din sommerhud, inklusive ingredienserne du bør huske for at opnå og vedligeholde den ultimative glød.

Hvorfor skal du beskytte din hud om sommeren?

Selvom beskyttelse af din hud mod skadelige UV-stråler ikke er til forhandling uanset vejret, er det endnu vigtigere i sommermånederne. Det skyldes, at du er meget mere udsat for solen om sommeren; du bruger mere tid udenfor, og selvom du ikke er direkte i sollys, er UV-indekset sandsynligvis højere.

Beskyttelse af din hud mod UVA/UVB-stråler via en bredspektret SPF og antioxidantrige kosttilskud er altafgørende. At gøre det kan hjælpe med at forhindre tegn på for tidlig ældning i det lange løb. Og da solen også kan udtørre din teint, vil SPF-beskyttelse også holde din hud glat, glødende og fugtet gennem sommermånederne.

Men du bør også overveje effekten af ​​blåt lys. Blåt lys udgør 30% af strålerne fra solen, mens UV-lys kun udgør 5% af sollys. Forskning viser, at blåt lys fra solen påvirker vores hud negativt. De blå lysbølger trænger dybere ind i huden end UVA- og UVB-stråling og påvirker vores celler i både epidermis og dermis-lagene af huden, hvilket forårsager længerevarende skader, dybe linjer, rynker, pigmentering og slap hud. For at hjælpe med at beskytte huden mod virkningerne af blåt lys, kan du prøve at tage et blåt lys-tilskud.

Hvad sker der med din hud om sommeren?

Soleksponering påvirker din huds sundhed. Den bliver mere tør, mere dehydreret og mere tilbøjeligt til rødme og kan endda forårsage stikkende varme (varmeudslæt) i nogle tilfælde. Over tid kan øgede frie radikaler og oxidativ stress forårsaget af soleksponering føre til pigmentering.

Løsninger

Løsningen ligger i en to-vejes tilgang: både ved at beskytte og fugte huden.

BESKYTTELSE

Antioxidanter

Antioxidanter* hjælper med at beskytte huden mod miljøpåvirkninger såsom forurening, blåt lys og UV-stråler. Du kan finde dette i vores Skin Antioxidant kosttilskud.

Plante-antioxidanter

Plante-antioxidanter inklusive astaxanthin og fyrrebark spiller forskellige roller i afvæbningen af ​​frie radikaler. 

A-, C- og E-vitamin

A-vitamin hjælper med foryngelse af hudceller for generel hudsundhed*
C-vitamin understøtter produktionen af ​​kollagen**. Til ungdommeligt udseende, strålende hud.
E-vitamin er en vigtig antioxidant***, der sidder på overfladen af ​​hornlaget og giver den første forsvarslinje.
COQ10 spiller også en rolle i bekæmpelsen af ​​frie radikaler.

FUGTGIVNING

Omega 3 og 6

Omega 3 og 6 er essentielle næringsstoffer for hudens sundhed og kendt for at fremme fugtbalancen i hudceller. Omega 3'er kan også hjælpe med at regulere talgproduktionen og understøtte eventuelle hudproblemer såsom rødme.

Hyaluronsyre

Molekylet, der kan holde op til 1.000 gange sin vægt i vand, hyaluronsyre er den fugtgivende superhelt, der hjælper med at binde fugt i huden.

Ceramider

Ceramider er essentielle for, at hudbarrieren eller stratum corneum fungerer, og hjælper med at understøtte din huds fugtniveauer ved at holde på vandet i huden og reducere det transepidermale vandtab. Ved at beskytte og fugte din teint om sommeren, vil din hud takke dig. Bare husk at påføre din solcreme regelmæssigt, overvej virkningerne af blåt lys og sørg for, at du ser på din hud indefra for at hjælpe med at holde den fugtet og glødende hele sommeren.

  1. Oxidative stress: Your FAQ’s answered. Healthline. January 2022.
  2. Sun-damaged skin. Cleveland clinic. October 2022

*Vitamin A contributes to the normal maintenance of skin 

**Vitamin C contributes to the normal function of collagen and protects cells from oxidative stress 

***Vitamin E contributes to the protection of cells from oxidative stress 

Relaterede artikler