Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Glødgivende mad du kan nyde i den søde juletid

Det er ingen hemmelighed, at festsæsonen kommer med overdådig, lækker mad, der kan gøre det lidt sværere at være sund på denne tid af året. Den gode nyhed er, at der er mange traditionelle fødevarer, der bør være dit første valg, som er fulde af sundhed og glødgivende ingredienser. Det betyder, at du ser fremragende ud mens du stadig kan nyde din yndlings julemad. Her er vores forskeres seks anbefalede juleingredienser, der indeholder A-vitamin, C-vitamin, zink, selen, antioxidant og omega 3, og som bør være øverst på din opskriftsliste.

Rosenkål

Vi ved det langt fra er alles favorit, men vores forskere anbefaler at gøre rosenkål til din foretrukne grøntsag denne sæson. Rosenkål har et højt indhold af C-vitamin - din kollagenven. Det er også en antioxidant, der er involveret i reparation af hudvæv og hjælper med at understøtte immunfunktionen***. Desuden betyder deres høje fiberindhold, at de holder dig mæt i længere tid - og  du undgår fristelsen til for mange sukkerholdige snacks senere. Overskydende sukker kan beskadige kollagen og få linjer og rynker til at se mere synlige ud. Derudover, hvis du ikke spiser fisk eller skaldyr - kan det være en udfordring at indtage omega-3. Det er derfor, denne nærende grøntsag er praktisk, da den også indeholder omega-3 fedtsyrer, der hjælper med at berolige reaktiv, rødmende hud.

Gulerødder

En anden grøntsag fuld af C-vitamin er gulerødder, de er også en fremragende kilde til beta-caroten, forløberen for A-vitamin. C-vitamin fremmer kollagenproduktionen* - nøglen til en ungdommelig og frisk hud. A-vitamin kommer også med mange hudcentrerede fordele. Det understøtter sunde hudceller i kroppen og understøtter produktionen af ​​nye hudceller**.

Gulerødder er også alsidige - de kan spises både rå, bagte eller kogte, alt efter hvad du foretrækker. Du kan tilføje gulerødder til dine måltider under festlighederne ved at rive dem i en salat, som en snack dyppet i hummus, dampe dem og tilføje dem til hovedmåltider eller tilføje dem til en sund og solid suppe. Vidste du, at dampning og kogning af gulerødder frigiver flere antioxidanter – gulerodssuppe er vores ernæringseksperts favorit!

Kalkun

Rig på protein og en fremragende kilde til vitaminer og mineraler, kalkun kan nydes uden skyldfølelse i løbet af festperioden. Den indeholder også zink og selen – begge hudelskende mineraler. Zink er blevet forbundet med at hjælpe med at understøtte almindelige hudproblemer såsom udbrud eller stresset hud. Selen, skønhedsgudinden, hjælper med at understøtte lækkert, tykt hår**** og negle****.

Rejer

Rejer er en fantastisk kilde til gavnlige fedtstoffer og et velsmagende valg at have i salater eller som forret til dit hovedmåltid. Rejer indeholder omega-3 fedtsyrer, som har en lang række fordele, især for huden. Omega 3 fedtsyrer beskytter huden ved at understøtte hudens barrierefunktion samt hjælpe med at reducere inflammation [1].

Kastanjer

Ristede kastanjer - en juletradition i nogle lande. De indeholder en række antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte din hud mod frie radikaler. De er fulde af fibre, som er fremragende næring til bakterierne i din tarm, understøtter din huds mikrobiom og hjælper med vægtkontrol. Fortsæt med juletraditionen og kog dem med fyld, tilsæt til supper og gryderetter for en lækker nøddesmag.

Fermenteret tranebærsauce

Rund din julemiddag af med en lækker fermenteret tranebærsauce. At lave frisk tranebærsauce i stedet for at købe en krukke fra supermarkedet er et meget sundere alternativ med mindre sukker og færre kalorier. Fermenterede fødevarer er rige på gavnlige bakterier, der hjælper med at støtte fordøjelsen. Vores generelle tarmsundhed er meget tæt forbundet med hudens sundhed. Når tarmmikrobiomet er ubalanceret med for mange dårlige bakterier, kan dette resultere i hudproblemer, såsom problemhud.

For en glødende teint i denne festlige sæson er det vigtigt at fodre huden med en kost rig på A- og C-vitamin, zink, selen, antioxidanter og omega 3-fedtsyrer. Nyd festlighederne uden skyldfølelse med disse glødgivende ingredienser for en komplet glød fra top til tå.

Kilder:

1. Omega-3 polyunsaturated fatty acids: photoprotective macronutrients. National Library of Medicine. Suzanne M Pilkington 1, Rachel E B Watson, Anna Nicolaou, Lesley E. 2020.

*C-vitamin bidrager til normal produktion af kollagen**Vitamin A bidrager til hudens normale funktion***C-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion.****Selen bidrager til vedligeholdelse af normalt hår og normale negle .

Relaterede artikler