Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Får misfarvning af huden mig til at se ældre ud?

En undersøgelse påviser at kvinder med misfarvninger af huden ser ældre ud end kvinder med rynker. Derved rykker brune pletter og misfarvning op på førstepladsen, når det gælder synlige ældningstegn.

I en undersøgelse blev 170 kvinder rekrutteret og fotograferet. Folk blev derefter bedt om at vurdere deres alder baseret på deres billeder. Resultatet var, at kvinder med misfarvning sammenlignet med kvinder med rynker blev anslået til at være ældre. Det betyder, at misfarvning af huden var den mest synlige faktor for ældning¹. Er visse områder af dit ansigt eller din krop mørkere eller lysere end andre? Eller har du bemærket alderspletter eller hvide pletter på din hud? Hvis det er tilfældet, har du misfarvning af huden. Hud-misfarvning er et udtryk, der beskriver eventuelle ændringer i din hudfarve, der kan afvige fra din naturlige hudtone og kan skyldes mange faktorer – som vi vil dykke ned i senere. Desværre er misfarvning af huden et komplekst hudproblem, men det er dog mere almindeligt, end du måske tror. Der er dog specifikke livsstils- og ernæringsfaktorer, du kan inkorporere for at understøtte denne bekymring for en mere ensartet, jævn hudtone. Vores hudeksperter er her for at hjælpe ved at besvare dine spørgsmål om misfarvning af huden, hvad der forårsager det, og hvordan man understøtter det.

Hvad forårsager misfarvning af huden?

Der er mange årsager til misfarvning af huden, som varierer fra person til person. Nogle af faktorerne omfatter for meget soleksponering (som forårsager overskydende produktion af melanin) hyperpigmentering, oxidativ stress, almindelig ældning, graviditet, modermærker og visse medicinske tilstande². Hvis du er i tvivl om din hudmisfarvning, så tal med din læge.

Solen er dog en af ​​de mest almindelige årsager. Dr. Gaby, medicinsk direktør ved Advanced Nutrition Programme™ forklarer, hvad der sker, når huden udsættes for UV "Når keratinocytter (den mest dominerende celletype i epidermislaget) udsættes for UV, resulterer dette i skade på deres cellulære DNA og stimulerer en stigning i produktionen af ​​melanocytstimulerende hormoner. Dette øger mængden af ​​melanin, der produceres for at beskytte keratinocytterne,” siger hun. Over tid kan dette få brune pletter til at vise sig, eller hvis melanocytterne bliver udmattede, kan din hud have lette pletter, som ikke har evnen til at blive brun.

Sådan understøtter du misfarvning af huden

Som du kan se, er det altafgørende at beskytte din hud mod solen. Her er nogle ernærings- og livsstils-tips til en ungdommelig, jævn hudtone.

Påfør solbeskyttele

En af hovedårsagerne til misfarvning af huden er fotoældning, forårsaget af overeksponering for solen. Det er også en af ​​de vigtigste aldersrelaterede ændringer i hudens udseende. Nogle af disse tegn er ikke kun brune pletter, men tab af hudfarve og fine rynker. At påføre solbeskyttelse og være smart, når det kommer til solen er afgørende for beskyttelse. Vi anbefaler, at du holder dig i skyggen midt på dagen hvor solen står højest på himlen, dækker huden med tøj og bærer solbriller for at beskytte din hud og dine øjne mod solen.

Efteråret er det perfekte tidspunkt at arbejde på misfarvning af huden. Solens stråler har ikke den samme power til at lave rod i processen.

Spis fødevarer rige på C-vitamin

Spis fødevarer rige på C-vitamin

C-vitamin bør være din bedste ven, når det kommer til at understøtte misfarvning af huden. Forskning viser, at C-vitamin hjælper med at beskytte din hud mod oxidativ stress*, som kan være relateret til misfarvning af huden². Oxidativt stress er en ubalance mellem frie radikaler og antioxidanter i din krop, som kan være forårsaget af livsstilsfaktorer som rygning, dårlig kost og visse miljøer³. Spis en kost rig på C-vitamin, som findes i følgende fødevarer:

  • Gul peberfrugt
  • Spinat
  • Kiwier
  • Appelsiner
  • Broccoli

C-vitamin spiller mange vigtige roller i vores huds sundhed, så det er vigtigt at sikre, at det spiller en hovedrolle i din kost for en jævn, strålende teint.

Vi anbefaler at supplere med Skin Vit C for de bedste resultater.

Understøt din hud med omega-3

Understøt din hud med omega-3

Fødevarer, der indeholder omega-3, har vist sig at hjælpe med at støtte din hud mod solskader og reducere din risiko for at udvikle brune pletter, som opstår ved overdreven soleksponering. Forskning tyder på, at omega-3-fedtsyrer beskytter huden ved at understøtte hudens barrierefunktion samt spille en rolle i at reducere inflammation⁴. Inkorporer omega-3 i din kost, som findes i fisk, frø og nødder, herunder:

  • Makrel
  • Laks
  • Sild
  • Hørfrø
  • Valnødder


Vi anbefaler at supplere med Skin Omegas.

Tilføj antioxidanter i din kost

Tilføj antioxidanter i din kost

Antioxidanter kan også hjælpe med at spille en rolle i at støtte huden mod yderligere oxidativ stress og dæmpe frie radikaler udløst af UV-lys⁵. Den menneskelige krop kan ikke selv skabe disse mikronæringsstoffer, så de skal indtages gennem kosten. Antioxidanter kan findes i en række sunde fødevarer, herunder:

  • Mørk chokolade
  • Pekannødder
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Artiskokker

Hudmisfarvning er et almindeligt hudproblem, og selvom det stadig er komplekst at tage fat på, viser forskning, at tilføjelse af C-vitamin, omega-3 og antioxidanter til din ugentlige kost, inkorporering af en SPF i din daglige hudplejerutine og at stoppe med at ryge kan bringe dig et skridt foran for at opnå en jævn, ungdommelig teint.


Vi anbefaler at supplere med Skin Antioxidant.

* C-vitamin hjælper med at beskytte huden mod oxidativ stress.

Kilder:

Visible skin colour distribution plays a role in the perception of age, attractiveness, and health in female faces. Evolution and Human Behaviour.

Bernhard Fink, Karl Grammar, Paul J Matts. August 2006. What causes skin discolouration? Healthline. July 2022. Everything you should know about oxidative stress.  September 2018. The effect of Vitamin C on melanin pigmentation National Library of Medicine. Rizwan Sanadi, Revati Deshmukh.

September 2020. Omega-3 polyunsaturated fatty acids: photoprotective macronutrients. Suzanne M Pilkington 1, Rachel E B Watson, Anna Nicolaou, Lesley E Rhodes. May 2016. Free radicals, antioxidants, and functional foods: Impact on human health. National Library of Medicine. V, Lobo, A Patil, A Phatak, N Chandra. July 2010.

Relaterede artikler