Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Er blåt lys dårligt for huden?

5 dage foran skærmen, svarer til at du er i solen i 25 minut ved middagstid uden solbeskyttelse ...

Blåt lys er overalt omkring os, og vi udsættes for det på daglig basis, men det spørgsmål, du måske stiller dig selv, er blåt lys, din ven eller fjende? Folk er bekendt med det kunstige blå lys fra skærm-enheder, men hvad er de andre kilder til blåt lys? Hvad er fordelene og ulemperne? Vi har svar, du gerne vil vide for at sikre, at du er velinformeret om denne eksterne aggressor. Vores team af forskere afslører her videnskaben bag blåt lys ved at adskille fakta fra fiktion.

Er der nogen fordele for huden fra blåt lys?

Det eneste tidspunkt, det kan være gavnligt for huden er når blå-lys-terapi anvendes af en professionel behandler. Blåt lys bruges som en del af acnebehandling gennem en teknologi til at dræbe visse bakterier på overfladen af ​​huden, som forårsager acne.

Hvad er de negative påvirkninger af huden?

Vidste du, at blåt lys udgør 30 % af solens stråler, mens UV-lys kun udgør 5 % af sollys?

Forskning viser, at blåt lys fra solen påvirker vores hud negativt. De blå lysbølger trænger dybere ind i huden end UVA- og UVB-stråling og påvirker vores celler i både hudens epidermis og dermis-lag, hvilket forårsager længerevarende skader, dybe linjer, rynker, pigmentering og slap hud.

Blåt lys har en alvorlig påvirkning på hudstrukturen, herunder fibroblaster, keratinocytter, melanocytter og det beskyttende lipidlag.

Fibroblaster og keratinocytter er to af de mest udbredte celletyper, som er til stede i huden. De har en række funktioner. De udskiller kollagenproteiner, der hjælper med at opretholde den strukturelle ramme af væv. Blåt lys beskadiger disse hudceller, hvilket resulterer i, at linjer og rynker danner og fremskynder hudens ældning. 

Melanocytter er en anden type hudcelle det blå lys beskadiger. Melanocytter er en celle i huden, der producerer og indeholder pigmentet melanin. De findes i laget af basalceller på den dybeste del af epidermis. Når de er beskadigede, forårsager de misfarvning, pigmentering og brune pletter.

Desuden beskadiger blåt lys lipidlagene mellem hudcellerne. Lipidlagene er de fedtstofholdige forbindelser, der hjælper med at kontrollere, hvad der kommer ind og ud af din hud og beskytter huden mod eksterne aggressorer som blåt lys. Når lipidlagene er beskadiget, kompromitterer det hudbarrierefunktionen, hvilket får huden til at være rød, reaktiv og følsom.

Påvirkningen af ​​blåt lys på huden er alvorlig. Selvom noget blå-lys-terapi kan bruges til en specifik hudproblem, er der stadig potentielle bivirkninger. Blåt lys er bestemt ikke din ven.

Blåt lys fra solen har en større negativ indvirkning på huden end UV-stråler. Lær mere om blåt lys, og hvordan du kan hjælpe med at beskytte din hud hele året rundt mod denne ydre aggressor.

Vores nye blue light kosttilskud beskytter huden mod påvirkningen af ​​blåt lys med 60 %*

Relaterede artikler