Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Ekstra fordele ved at spise et omega-kosttilskud

Det er ikke uden grund at omegaer er lovpriste for deres fantastiske fordele for din hud. Men kender du også alle de ekstra fordele de gyldne kosttilskud kan have på din krop og dit mentale velbefindende? Læs med her ...

Blandt den lange række af fordele, der er synonymer med at tage omega-tilskud, rangerer dem, der er forbundet med hudens sundhed* højt på listen. Som byggestenene i din huds overfladelag spiller omega 3- og omega 6-fedtsyrer en fundamental rolle for din hud og hjælper med at bevare hudens fugtniveau.

Men vidste du, at det at øge dit omega-indtag også har en lang række andre sundhedsmæssige fordele? Fra at understøtte knogle- og ledmobilitet til at hjælpe med at give bedre søvn, nedenfor afslører vores eksperter de mindre kendte omega-fordele, du burde kende til.

Kan hjælpe på rødme/betændelse

Betændelse er rødme, der bidrager til hudens accelererede ældning og dårlig barrierefunktion i huden. Undersøgelser har vist en sammenhæng mellem omega-3 kosttilskud og reduceret rødme [1].

Kan hjælpe leddenes mobilitet, fleksibilitet og bevægelighed

'Forskning viser, at omegas kan hjælpe med at binde calcium i knoglerne'. De fødevarer, du spiser, inklusive grøntsager og protein, og din aktivitet og bevægelse er også nøglen til knoglesundhed [2]. Sunde knogler er grundlæggende for overordnet sundhed og hjælper med at støtte din hjerne, hjerte og andre organer mod skader.

Kan hjælpe med søvnen

Som du ved, er god søvn afgørende for dit generelle velbefindende og din hverdag. Mangel på søvn er blevet forbundet med en række sundhedsproblemer, herunder højt blodtryk og endda depression.

Undersøgelser har antydet, at omega-fedtsyrer kan forbedre længden og kvaliteten af ​​din søvn. Man fandt ud af, at højere blodniveauer af den langkædede omega-3 DHA (den vigtigste omega-3 fedtsyre fundet i hjernen) er signifikant forbundet med bedre søvn [3].

Kan hjælpe med at understøtte dit humør

Depression er desværre ekstremt almindelig. Den psykiske lidelse er ofte karakteriseret ved symptomer på tristhed, angst og sløvhed, og den anslås at påvirke 1 ud af 5 personer i Danmark.

Selvom det aldrig er en samlet kur, viser undersøgelser nu, at personer, der tager omegas som et kosttilskud, er mindre tilbøjelige til at lide af symptomer på depression [4].

Vigtigt for øjnene

'Forskning viser, at når du ikke får nok DHA, kan det forårsage synsnedsættelse. DHA-mangel i nethinden eller øjnene er forbundet med synstab [5], DHA fra omega-3 er en del af nethinden i dit øje,' fortæller Dr. Gaby Prinsloo.

Essentielt for hjertet

Forskning har vist, at omega 3 har mange fordele, når det kommer til hjertesundhed. En af dem er, at det kan hjælpe med at støtte dit hjerte [6]. Da din krop ikke selv laver nok omega-3 fedtsyrer, er det en god idé at indtage dem fra din kost eller via kosttilskud. Høje kilder til omega 3'er omfatter laks, makrel, ansjoser, sardiner og sild.

Uanset om du vælger at forsøge at øge dine omega-niveauer gennem din kost, eller du overvejer et tilskud, spiller omegaer en afgørende rolle for enhver funktion i din krop. Selvom de kan hjælpe din hud med at se lysende ud på ydersiden, er de også nøglen til, hvad der sker indeni.

Kilder:

Relaterede artikler