Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

5 sunde tips til en glad hud hele julesæsonen

For at få glad hud i denne juletid og hen over hele vinteren er det vigtigt at ...

Julesæsonen er en festlig tid med venner og familie, men det har været et travlt år, og lige så meget som vores kroppe har brug for kærlig pleje og omsorg, så har vores hud det også. Med det i tankerne bør vi justere vores hudplejerutine med ekstra plejende ingredienser, der inkorporerer nogle sunde vaner til at give smuk hud. Vores ANPs forskere fremhæver fem af deres sundeste hudplejetips i julesæsonen for glad, glødende hud.

1. Boost dine hudplejerutine med kosttilskud til huden

På grund af varmeforskellen mellem det koldere vejr og varmen indendørs begynder vores hud at fremstå tør, mat og dehydreret. Derfor har vi brug for nogle hudplejende fordele for at genopbygge den fugt, huden mangler.

Hvis du kun behandler ydersiden af ​​huden med cremer og ansigtsbehandlinger, udfører du kun 50% af arbejdet. Indtag af kosttilskud kan have en betydelig indvirkning på huden og hjælpe dig med at arbejde 100% på din hudpleje ved at kombinere cremer og kosttlskud til huden. Vores forskere foreslår at tilføje hyaluronsyre og ceramider, der er to fugtmættende helte til din daglige hudpleje.

Inkorporering af hyaluronsyre er nøglen til at bekæmpe tør og dehydreret hud ogtil at hjælpe med at fylde dermis (hudens midterste lag). Der er ikke mange fødekilder, der indeholder hyaluronsyre, men 'bone broth' er en af ​​dem, såvel som kosttilskud.

Ceramider er normalt kendt som en hudpleje-ingrediens, men spiller en lige så stor rolle indeni. De kan findes i forskellige fødevarer, herunder søde kartofler, brune ris og æg. Disse ingredienser plus kosttilskud kan hjælpe med at låse fugt i huden.

Ikke at forglemme omega 3 og 6 fedtsyrerne, som burde være din bedste ven i denne sæson. Forskning viser, at omega 3 og 6 beskytter huden ved at understøtte hudens barrierefunktion [1]. Du kan få dette fra fødekilder som laks, sardiner, makrel og valnødder og kosttilskud.

2. Fortsæt med at anvende solbeskyttelse

Vi bør aldrig undvære SPF. Vi udsættes stadig for solen, selvom det er koldt udenfor. Et vigtigt trin er, hvor på hudens du skal anvende SPF. Du skal ikke begrænse det kun til ansigtet, men husk også at påføre det på halsen, brystet og hænderne. Det er afgørende for en sund, ungdommelig hud.

3. Spis dine mørke bladgrøntager

I ferien er der mange fristelser i forhold til at give sig i kast med syndige lækkerier - men vi skal ikke glemme vores grøntsager. Bladgrøntsager er en vigtig del af en sund kost, da de er fyldt med mineraler, vitaminer og fibre og har et lavt kalorieindhold. De er også fremragende kilder til antioxidanter, som hjælper med at beskytte mod frie radikaler***. Andre vitaminer, der er rigeligt af bladgrønt, er A-vitamin, som understøtter sunde* hudceller i kroppen og understøtter produktionen af ​​nye hudceller*. C-vitamin – kendt for at understøtte produktionen af ​​kollagen**, til hud med et ungdommeligt udseende. Endelig spiller E-vitamin en antioxidant en vigtig rolle på overfladen af ​​hudcellerne. Tilføj nogle grønne grøntsager til dine måltider såsom grønkål, spinat, majroer, broccoli og asparges.

4. Drik et glas vand imellem drikkevarer med alkohol

Med festsæsonen i fuld gang, kan det være fristende at drikke mere alkohol, hvilket kan få vores hud til at se tør, dehydreret og mat ud. For at holde din hud og krop godt fugtet, skal du drikke et glas vand mellem hver alkoholholdige drik, du indtager. Ikke kun din hud vil takke dig for det – men også dit hoved og din pengepung! Alkohol kan også forstyrre dit tarmmikrobiom - giv dine gode bakterier i din tarm noget at fejre ved at inkludere flere fermenterede fødevarer såsom surkål, miso, kimchi og tempeh.

5. Få din skønhedssøvn

Det nærmer sig slutningen af ​​året, og du har brug for noget velfortjent hvile. Et vigtigt skridt til glad hud er at prioritere hvile og søvn. De processer, der sker under en god nats søvn, er nøglen til hudens sundhed. Vores krop sætter gang i tingene, og mange vigtige hudsundhedsfremmende-aktiviteter sker hurtigst, mens vi sover.

Blodgennemstrømningen til huden øges - leverer vigtige næringsstoffer for at understøtte hudens regelmæssige, sunde funktion. Processer som cellemitose – hvordan kroppen skaber nye celler – er hurtigst i løbet af natten, og undersøgelser viser, at cellefornyelsen topper, når vi sover [3]. Type 1 kollagen – elsket for dets anti-aging fordele – skabes i særligt høje niveauer natten over [4]. Sov dig smuk!

For at få glad hud i denne juletid, skal vi nære vores hud fra top til tå. Skift lidt ud i dine kosttilskud til huden ved at tilføje hudplejende ingredienser, herunder ceramider, hyaluronsyre og omega-3. Efterfulgt af at fortsætte med SPF, at spise de mørke bladgrøntsager, drikke vand mellem alkoholiske drikkevarer og få noget velfortjent hvile vil hjælpe dig med at opnå en glad, strålende glød vinteren over.

*A-Vitamin bidrager til vedligeholdelsen af ​​normal hud
**C-vitamin bidrager til normal produktion af kollagen

Kilder:

  1. Omega-3 polyunsaturated fatty acids: photoprotective macronutrients.   National Library of Medicine. Suzanne M Pilkington1, Rachel E B Watson, Anna Nicolaou, Lesley E Rhodes. May 2011
  2. Cues of Fatigue: Effects of Sleep Deprivation on Facial Appearance. Oxford Academic. Tina Sundelin, Mats Lekander, Göran Kecklund, Eus J. W. Van Someren, Andreas Olsson, John Axelsson. September 2013.
  3. Journal of Neuroscience.  Veronica Akle, Alexander J. Stankiewicz, Vasili Kharchenko, Lili Yu, Peter V. Kharchenko and Irina V. Zhdanova. 15 February 2017.
  4. Diurnal variation in serum markers of type I collagen synthesis and degradation in healthy premenopausal women. National Library of medicine. C Hassanger, J Risteli , S Jensen, C Christiansen. N. November 1992.

Relaterede artikler