Fri fragt ved køb over 499 kr | Gave når du shopper | dag-til-dag levering

En vinter-velvære-guide

På et dybere holistisk plan forstyrrer vejrskiftet og den skiftende varme-/kulde-påvirkning både din krop og dit sind og efterlader dig måske med en følelse af ubalance og nedsat velvære. Det er ikke underligt at vi længes efter ting, der hjælper os til at opnå mere ro og balance: Krydret te, hygge-belysning, vamset tøj, varme måltider. Her får du en guide til at komme godt i gennem den mørke og kolde vintertid.

Understøt din hud, din krop og din overordnede velvære.

Vinterens kolde og fugtige klima går det mere udfordrende for vores krop at opretholde det overordnede sundhedsniveau. Derfor mærker mange af os også at der sker forandringer med vores hud, krop og vores sind.

Når sæsonen skifter til køligere, vådere, mere blæsende vejr påvirkes vi både indvendigt og udvendigt: Udover at vejret efterlader os med klassisk sensibel og tør vinterhud, oplever vi også at immunsystemet og kroppens kredsløb skal arbejde en anelse hårdere og derfor har brug for mere energi. 

Lige som vi skifter til en vintergarderobe, er der heldigvis et par ingredienser som du kan inkludere ind i din vinterhudpleje-rutine for at bringe din hud tilbage til dens naturlige sunde tilstand. 

Her har du fem af de bedste vitaminer og næringsstoffer til at understøtte tør vinterhud. Omega-fedtsyrer, ceramider, hyaluronsyre, A-vitamin og gavnlige bakterier svarer til at du pakker dig godt ind i vamset, varmt strik, når temperaturen falder.

OMEGA-FEDTSYRER

Omega-3 og andre fedtsyrer er tør huds bedste ven. Ingredienserne fungerer som en indre fugtcreme til huden og hjælper med at lindre den ubehagelige stramhed og tørhed, der ofte opstår, når årstiderne skifter.

Forskning tyder på, at ud over dets fordele ved tør hud, kan fiskeolier lindre inflammation og forbedre hudens barrierefunktion – hvilket hjælper med at binde fugten i huden i stedet for at blive udtørret af kold vinterluft.

Mens omega-fedtsyrer nogle gange findes i cremer, er de særligt nyttige, når de indtages. Omega-fedtsyrer findes i fødevarer såsom avocadoer, nødder, frø og fed fisk (makrel, laks og sardiner) - hvilket betyder, at din avocado på toast faktisk kan hjælpe med at lindre din hud. Tilføj en skive røget laks, et drys solsikkekerner, og du har fået dig en tallerken fuld af lækkerier der understøtter huden.

Skin Omegas et af vores helte-kosttilskud. Indeholdende omega-3 fra bæredygtige kilder til fiskeolie og omega-6 fra kæmpenatlysolie, plus A-vitamin for ekstra understøttelse til at nære tør hud og genoprette en ungdommelig glød.

Skin Omegas fugter huden inde fra og genopretter hudens glød

CERAMIDER

Problemer med hudens beskyttende barriere er en af hovedårsagerne til, at vores hud kan lide i de kolde vintermåneder.

Om vinteren bruger vi meget tid på at bevæge os mellem tørre, opvarmede huse og kolde, fugtige uderum, hvilket bidrager til den tørre, ubehagelige følelse af manglende fugt i huden.

Ceramider kan være med til at reducere dette når de arbejder på at beskytte og styrke hudens barrierefunktion. Som et afgørende fedtstof, der udgør en stor del af hudens øverste barrierelag, har ceramider en vigtig beskyttende funktion for huden. Et sundt niveau af ceramider hjælper med at styrke hudens barriere, hvilket betyder, at det er sværere for den naturlige fugt i huden at undslippe. 

Kig efter hudplejeprodukter med ceramider til at styrke din huds barriere.

HYALURONSYRE

Hyaluronsyre binder fugten i hudenVinterhud = tør hud. Og når det kommer til ingredienser til at genoprette fugt er hyaluronsyre en fugtgivende superhelt. Med et molekyle hyaluronsyre, der er i stand til at binde 1000 gange sin egen vægt i vand, er ingediensen en effektiv tørstslukkende ingrediens til vinterhuden.

Hyaluronsyre findes naturligt i kroppen, og i huden hjælper den med at fylde hullerne mellem cellerne ud. Mængden af ​​hyaluronsyre, vi producerer, falder, efterhånden som vi bliver ældre, så at tilføje molekylet tilbage i huden er opskriften på en strålende, gennemfugtet hud. Takket være den volumen og fugt der genoprettes i huden, er hyaluronsyre ikke blot en en fugtgivende helt, men den har også imponerende anti-age fordele.

Kig efter hudplejeprodukter med hyaluronsyre til at binde fugten i huden.

A-VITAMIN

Ud over ingredienser til at fugte og fugte tør hud, er vitaminer og næringsstoffer, der understøtter hudens generelle sundhed, vigtige i vintermånederne. A-vitamin er et undervurderet næringsstof med adskillige egenskaber, som kan have en enorm indflydelse på tør hud og derfor gør det til en vigtigt ingrediens i din vinter-velvære-rutine.

Du kender måske A-vitamin i en udgave som anvendes i anti-age hudpleje: retinol, som er elsket for sine foryngende egenskaber. I denne form er det dog ikke altid synonym for fugtgivende egenskaber. 

Som kosttilskud er A-vitamin i følge EFSA en vigtig ingrediens for hudens sundhed. En af dets fordele i vintermånederne er de kraftfulde hudfornyende egenskaber. Tør hud og død hud kan give en skællende, ru overfladestruktur i vintermånederne, men A-vitamin kan hjælpe cellefornyelsen til at bringe sund hud op til overfladen.

Vitaminet tilskynder hudceller til at genopbygge og forynge, så tør hud og døde hudceller fornyes og efterlader en sundere hudstruktur og hudtone i dets kølvand.

Det kan lyde kontraintuitivt, men det kan også være en fordel at tilføje en blid eksfoliering til din vinter-hudplejerutine. Fjernelse af døde hudceller med produkter, der indeholder flydende eksfolierende ingredienser såsom AHA, for eksempel mælkesyre eller glykolsyre, er en skånsom måde at revitalisere huden og fremskynde en sund glød.

GAVNLIGE BAKTERIER

Skin Youth Biome øger hudens fugtniveau med op til 43%

Med vinterens stress og sæsonbestemte ændringer, der forårsager alle mulige udfordringer for huden er det ekstra vigtigt at sikre, at kroppen er afbalanceret inde og ude for at understøtte og vedligeholde sundhed og velvære. Gavnlige bakterier kan hjælpe med at opnå denne beroligende balance, plus der er nye beviser for, at visse gavnlige bakterier kan give betydelige fordele for hudens sundhed. 

Synergierne i Skin Youth Biomes fire bakteriestammer er nøje udvalgt til at understøtte en ungdommelig, glat hudstruktur og hudtone. Ud over at understøtte en stærk hudbarriere har vores casestudier vist dramatiske fordele ved fugtoptagelse og bibeholdelse af fugt. Efter en 12 ugers undersøgelse var der en 43% forbedring af fugtniveauet og en 25% forbedring af TEWL –  en livredder for dehydreret hud.

Relaterede artikler